Noże do trybowania (filetowania mięsa) najlepiej jest trzymać w pokrowcu bądź na stojaku, gdyż pozwoli to ochronić jego ostrze. Jeśli przez dłuższy czas jest on nie używany jego powierzchnię dobrze jest pokryć niewielką warstwą dobrej jakości oleju roślinnego. Dzięki temu jego ostrze będzie chronione przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych i sprawi, że będzie on odpowiednio ostry przez długi czas. Dobrej jakości noże do trybowania wyróżniają się elastycznym i wąskim ostrzem, które pozwala na dokładne i precyzyjne obrabianie kawałka mięsa.

Zmywarka i środki myjące w niej zwarte mogą przyczyniać się do szybszego stępienia noża. Ponadto noże kuchenne myte w zmywarce szybciej tracą połysk. Taki nóż wystarczy przemyć wodą, i co ważne, od razu wytrzeć do sucha, by nie pozostały na nim smugi.

Zobacz szczegóły Piec do pizzy sterowany elektronicznie 3-komorowy,… Zobacz szczegóły Szafa chłodnicza z dynamicznym chłodzeniem biała,… Zobacz szczegóły Bateria sztorcowa nastolna ze spryskiwaczem, niebieska,…

Do dyspozycji masz specjalny kamień do ostrzenia, który przed użyciem trzeba zamoczyć w wodzie, by lekko nią nasiąknął. Wtedy wystarczy kilka, delikatnych ruchów, by nóż zyskał ostrość. Kuszą Cię niskie ceny, promocje, rabaty na komplety noży. Niejednokrotnie dokonujesz właśnie zakupu noży słabej jakości lub z mało trwałego stopu metalu.

Poza tym jest to niebezpieczne dla twoich dłoni – możesz się skaleczyć. Poniżej podajemy pięć prostych rad, które warto znać przed przystąpieniem do krojenia mięsa. Kuchenny nóż ceramiczny do porcjowania ząbkowany 18cm Kyo… Profesjonalna linia nożyFibrox Victorinoxto precyzja i skuteczność działania.

Ich ostre zakończenie sprawia, że manewrowanie nim wokół kości czy skóry jest o wiele łatwiejsze. Nóż wykonany ze stali niemieckiej, chromowo-molibdenowi-wanadowej. To wysokiej jakości narzędzie przeznaczone jest przede wszystkim do filetowania mięsa. Za pomocą tego przyrządu można także z powodzeniem oddzielić kości od mięsa. Przed krojeniem mięsa, polecamy usunąć wszystkie niepożądane części.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *