Charakteryzuje się szerokim ostrzem, które może służyć do porcjowania, szatkowania, siekania, a także przenoszenia składników. Sprawdza się przy krojeniu mięsa, czy siekaniu cebuli. Odpowiednie wyprofilowanie, ale też wielkość noża sprawia, że jest to nóż prawie „do wszystkiego”. Noży kuchennych nie wkładamy do szuflady wraz z innymi sztućcami.

Dodanie produktu do listy zakupowej nie oznacza automatycznie jego rezerwacji. Dodaj do nich produkty, które lubisz i chcesz kupić później. Mamy nadzieję, że spodoba Ci się nasza oferta noży do filetowania i innych noży. Wybierz ostrza, które są idealne do filetowania i trybowania.

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI. Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej.

Aby uzyskać więcej informacji, przeczytaj naszą politykę prywatności. Służy głównie do krojenia, usuwania kości i ewentualnie usuwania skóry z całej ryby. Nawet jeśli chcesz pokroić mięso i ryby na bardzo cienkie plasterki, na przykład na carpaccio, potrzebujesz dobrego noża do filetowania ryb lub łososia.

Decydując się na nóż do trybowania, warto wybrać produkt wysokiej klasy. Noże do trybowania mięsa to najważniejszy component każdej kuchni, nie bez powodu wielcy kucharze posiadają swoje ulubione ostrza i wysoko je cenią. Noże z serii Fibroxszwajcarskiej markiVictorinoxpierwotnie stworzone zostały przez profesjonalistów dla profesjonalistów. Nóż do trybowania przeznaczony jest do oddzielania mięsa wszelkiego rodzaju od kości. Długie, zakrzywione ostrze łatwo przesuwa się wzdłuż kości umożliwiając precyzyjną pracę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *